Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@08:06:48 GMT

تأملی در تصمیمات تازه برای تالار تیموری

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۹۱۴۷

تأملی در تصمیمات تازه برای تالار تیموری

آفتاب‌‌نیوز :

سجاد باغبان ماهر اظهار کرد: ما به‌تازگی با همراهی جمعی از دانشجویان گروه موزۀ دانشگاه هنر اصفهان، کمپینی را با عنوان «حامیان بازگشایی موزه تاریخ طبیعی» راه‌اندازی کرده بودیم تا بعد از سه سال، درهای این موزۀ ۳۰ ساله به روی مردم باز شود و شنیدن این خبر که قرار است تالار تیموری بالاخره از محاق دربیاید برایمان خبر خوبی بود اما دو نکته را باید درباره تصمیمی که برای آیندۀ این تالار در نظر گرفته‌شده موردتوجه قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: موزه تاریخ طبیعی اصفهان سال ۱۳۶۷ به همت دکتر جعفریان و زیر نظر شهرداری اصفهان با ۷۰۰۰ شئ در محل تالار تیموری راه‌اندازی شد. بعد از فوت دکتر جعفریان، مالکیت این آثار به فرد دیگری سپرده شد، قرارداد مجموعه با شهرداری اصفهان به پایان رسید و آن‌طور که پیداست دیگر هم درصدد تمدید این قرارداد نیستند.

مدیر گروه موزه دانشگاه هنر اصفهان گفت: برای اصفهان که روی بحث شهر دوستدار کودک تأکید می‌کند، موزه تاریخ طبیعی تنها موزه مشخصی بود که مخاطب آن را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دادند و برای آن‌ها بار آموزشی بسیاری داشت.

باغبان ماهر تأکید کرد: ما هم ‌عقیده داریم که از روز نخست مکان‌یابی مناسبی برای موزه تاریخ طبیعی نشده بوده اما اکنون هم روا نیست که بعد از سه دهه فعالیت و سه سال تعطیلی، سرنوشت این موزه نامعلوم باشد. دکتر جعفریان از مفاخر و مشاهیر اصفهان بود که تمام اشیای این موزه را با هزینه شخصی جمع‌آوری کرد و اکنون‌که فوت کرده درست نیست این رفتارِ گنگ را با دسترنج او داشته باشیم.

این مدرس خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان حتماً باید پیش از تبدیل تالار تیموری به موزه‌ای دیگر، برای بازگشایی موزه تاریخ طبیعی در مکانی مثل پارک ناژوان یا... فکری کند، چراکه این موزه ازنظر وجهه محیط‌زیستی نیز اهمیت بسیاری دارد.

وی با اشاره به مصاحبه اخیر رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان که در خصوص تعیین مکانی جدید برای موزه تاریخ طبیعی، خواستار همکاری دانشگاه اصفهان و سازمان محیط‌زیست شده بود، گفت: حتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز می‌تواند برای این کار آستین بالا بزند، اما این همکاری نافی مسئولیت شهرداری نیست که بعد از چند دهه میزبانی تصمیم بگیرد عذر این موزه را بخواهد.

مدیر گروه موزه دانشگاه هنر اصفهان افزود: ما به‌عنوان جامعه دانشگاهی به نمایندگی از همه کسانی که به محیط‌زیست علاقه‌مندند و دغدغه بازگشایی موزه تاریخ طبیعی را دارند، بدون هیچ تأکیدی بر حفظ این موزه در تالار تیموری خواهان کار کارشناسی در خصوص انتقال اشیا به مکانی دیگر و باز شدن درهای آن به روی مخاطبان هستیم، مبادا که این موزه را برای همیشه از دست بدهیم.

باغبان ماهر دربارۀ راه‌اندازی موزه هنرهای سنتی در تالار تیموری نکته‌ای را یادآور شد: نمی‌دانم چه کسی یا چه کسانی طرح تأسیس موزه هنرهای سنتی را در این مکان ارائه کرده‌اند اما بنده به‌عنوان متخصص امر موزه‌داری می‌گویم باید توضیح داده شود موزه هنرهای سنتی با موزه هنرهای تزیینی که آن هم در مجاورت تالار تیموری قرار دارد، چه وجه تمایزی دارد؟

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که یک کاسه سفالی را هم در موزه «تاریخ هنر» و «ایران باستان» و هم در موزه «صنایع‌دستی»، «هنر سنتی» و «هنر تزیینی» می‌توان قرار داد و مفهوم موزه هنر سنتی بیش‌ازاندازه عام است؛ به همین دلیل به آن خوش‌بین نیستیم.

مدیر گروه موزه دانشگاه هنر اصفهان با تأکید بر اینکه هنوز طرح راه‌اندازی موزه هنرهای سنتی را مشاهده نکرده و نمی‌داند یک متخصص آن را پیشنهاد داده یا خیر گفت: بعید می‌دانم که این طرح توجیه منطقی داشته باشد و همین‌جا به نمایندگی از جامعه دانشگاهی اعلام آمادگی می‌کنم که بدون هیچ چشمداشتی در تدوین طرح محتوایی موزه‌ای که قرار است در تالار تیموری راه‌اندازی شود، به شهرداری اصفهان کمک خواهیم کرد البته اگر از ما کمکی بخواهند.

باغبان ماهر ابراز امیدواری کرد که با استفاده از نظرات کارشناسی متخصصان و جامعه دانشگاهی، شاهد اتفاق‌های یک‌شبه مدیریتی نباشیم و کارها با آزمون‌وخطا پیش نرود.

تالارتیموری واقع در جنوب خیابان استانداری و نام دیگر آن عمارت چهارحوض است. این تالار از بناهای دوره تیمور گورکانی است که گفته می‌شود در سال ۸۰۵ هـ.ق بعد از قتل عام مردم اصفهان، به دستور او در مجاورت باغ نقش جهان ساخته شد. تالار تیموری در ابتدا دارالحکومه بود، در دوران پهلوی به باشگاه افسران اختصاص یافت و همزمان با آن به تقلید از مینیاتورهای کاخ چهلستون تابلوهای مینیاتور را به ترئینات آن اضافه کردند. این تالار که چندین دوره از هنر معماری اسلامی را به تصویر می‌کشد، از سال ۱۳۶۷ به موزه تاریخ طبیعی اصفهان تبدیل شد و از سال ۱۳۹۵ تا کنون، به دلیل آنچه بازسازی عنوان شده بود، درهای آن به روی عموم بسته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اصفهان هنرهای سنتی موزه تاریخ طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۹۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید مجید میراحمدی، معاون انتظامی و امنیتی وزیر کشور امروز (دوشنبه) در جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) اظهار داشت: تجارت مرزی در ایام اربعین یک دقیقه هم نباید قطع شود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی برای اتباع غیر ایرانی برای ورود و خروج از ایران به عراق نباید خارج از ستاد اربعین اتخاذ شود، گفت: آمار‌های ورود و خروج اتباع پاکستانی در سفر به عراق متناقض است، اما هر گونه تصمیم‌گیری یا صدور روادید برای آنان به دلیل گرمای بیش از حد هوا و ازدحام جمعیت باید خارج از استان خوزستان انجام شود.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تاکید کرد: گذرنامه عبور اتباع از ایران باید از مبدا در اختیار آنان قرار گیرد تا از مشکلات بعدی در ایران جلوگیری شود. نمونه‌های گذرنامه اتباع در وزارت کشور مشخص و به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

میراحمدی با اشاره به ۵۲ محور در توافقات انجام شده در جلسه با نمایندگان عراق، ادامه داد: عزت و تامین امنیت و حفاظت از سلامتی زائرین ایرانی از اهداف ما در سال‌های قبل بود؛ که امسال نیز این اهداف دنبال می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین یادآور شد: به دلیل کمبود منابع مجبوریم بر اساس اولویت‌ها و پروژه‌های اصلی اقدام کنیم.   مهمترین اقدام شناسایی و رفع گره‌های ترافیکی مسیر اربعین است.

میراحمدی مبلغ پارک خودرو‌ها در پارکینگ‌های منتهی به مرز‌های خروجی کشور در ایام اربعین را روزانه ۳۰ هزار تومان عنوان کرد و گفت: این مبلغ، سقف مبلغ خواهد بود و سازمان شهرداری‌ها مسئولیت اجرای این مصوبه را بر عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه جلسات قرارگاه مشترک اربعین  استان‌ها با حضور نمایندگان عراقی برگزار خواهد شد، ادامه داد: طرف عراقی بودجه خوبی برای نصب دوربین و کنترل مرز‌ها و عبور و مرور زائران اربعین اختصاص داده است و استانداران نیز در جریان تصمیمات این ستاد قرار می‌گیرند.

میراحمدی به نرخ ارز اربعین اشاره کرد و گفت: قیمت دینار عراق که توسط بانک مرکزی برای اربعین اعلام می‌شود، متفاوت از ضوابط ارزی است که به تجار و بازرگانان تخصیص پیدا می‌کند. این ارز باید در چهارچوب ساز و کار کنترلی تعیین وضعیت شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین از توافق با طرف عراقی برای عبور کامیون‌های ترانزیت خبر داد و افزود: برای انتقال تجهیزات به عراق باید از کامیون‌های با پلاک ترانزیت استفاده شود. طرف عراقی پذیرفته است که مبلغ مربوط به کاپوتاژ را از رانندگان کامیون ایرانی در ایام اربعین دریافت نکند و برای تردد رایگان تریلی‌ها و کامیون‌های بخش خصوصی نیز باید با طرف عراقی مذاکره کنیم.

وی ادامه داد: پلیس راهور به مدت یک ماه از ۲۰ محرم تا ۱۵ صفر بر مبنای قوانین و مقررات و تاییدیه سه برگی اجازه تردد کامیون‌های حامل بار را صادر می‌کند.

میراحمدی در تشریح جزئیات ۵۲ محور توافق با طرف عراقی، افزود: طرف عراقی با همه آنها به جز موضوع اتوبوس‌های اربعین موافقت کرد. محور‌های توافقات برای روسای کمیته‌های ستاد اربعین ارسال می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با تأکید بر اینکه جلسات هماهنگی ستاد اربعین با طرف عراقی ادامه داد، گفت: از وزیر امور خارجه خواستیم ما را در مذاکرات بیشتر با طرف عراقی همراهی کند. عزت زائران برای ما اهمیت زیادی دارد. امنیت، سهولت و سلامت از اهداف اربعین سال گذشته بود امسال نیز دو هدف عزت و معنویت را به این اهداف اضافه می‌کنیم.

وی تأکید کرد: عزتمندی زائران ایرانیِ اربعین نباید تحت الشعاع گران شدن دینار عراق قرار بگیرد؛ به همین منظور اگر از دوازدهم ماه صفر به بعد هیچ خدماتی از طرف دستگاه‌های دست‌اندرکار در امر اربعین به زائران ایرانی داده نشود، هیچ مشکلی ایجاد نمی‌شود، زیرا موکب‌ها به اندازه کافی به زائران خدمات رسانی خواهند کرد.

وی با انتقاد از سازمان حج و زیارت در موضوع اربعین، این سازمان را مسئول برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی دانست و گفت: با توجه به روندی که سازمان حج و زیارت در پیش گرفته است به نظر می‌رسد ایام اربعین، ایام استراحت دوستان است در حالی که تمامی خدمات تحت مدیریت این سازمان از جمله آشپزخانه‌ها و سایر امکانات باید در اختیار ستاد اربعین و زائران حسینی قرار بگیرد.

دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: مسأله اربعین موضوع بسیار بزرگ و با اهمیتی است که باید با مشارکت همه دستگاه‌ها انجام شود. اقشار مستضعف و کم درآمد به دلیل فقر نمی‌توانند غیر از ایام اربعین به زیارت عتبات عالیات بروند، بنابراین بر همه اعضای ستاد اربعین فرض است که بهترین خدمات را به این عزیزان ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمرکز بر برندسازی در راستای بهبود زیبایی بصری اردبیل
  • حضور مرکز اسناد انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان تازه در نمایشگاه کتاب
  • تیموری: قرار نبود تیم ما دیگر هیچ وقت نبازد
  • تقدیر از قهرمان تاریخ‌ساز یخ‌نوردی جهان
  • بازدید از موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و امام رضا (ع) رایگان شد
  • ببینید | ادعای یک اصولگرا درباره دخالت‌های خاص همسر و داماد رئیسی در تصمیمات دولت!
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • تساوی 1-1 بارسلونا مقابل چلسی در شب اعتراض شدید بازیکنان چلسی به تصمیمات داوری (6 می 2009)
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • واکنش هیات فوتبال استان به تهران به ماجرای عدم حضور آمبولانس اورژانس در دیدار پرسپولیس و سپاهان